Vijesti

(VIDEO) SKANDALOZNO NA MOSTARSKOM SAJMU: Vučić govorio da Srbija “ni na koji način nije odgovorna za genocid”, Milorad Dodik novinarku nazvao “kravom”

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika srpska, danas su dok su obilazili Sajam privrede u Mostaru dali izjave.
Vučić je na pitanje jedne od novinarki o genocidu u Srebrenici, da je u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije spriječila genocid Srebrenici i o Rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sjednicu Generalne skupštine UN-a, odgovorio da izmišlja. “Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte me prekidati”, rekao je Vučić.
“Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica, što vi u Sarajevu morate nešto izmišljati”, nastavio je.
Uključio se i Dodik tvrdnjom da je “više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade nego što ih je ubijeno u Srebrenici”.
“U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da netko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate”, dodao je Vučić.
Vučić i Dodik su nastavili potom šetnju sajmom, a snimljen je i razgovor u kojem je Dodik novinarku nazvao kravom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button