Vijesti

Saša Broz o “protjerivanju” Tita iz Beograda i izjavi gradonačelnice Karić

Sarajevo i Bosna će zauvijek biti u srcu obitelji Broz, poručila je unuka Josipa Broza Tita i građanima Sarajeva čestitala 6. april

Nakon što je prvi čovjek Beograda Aleksandar Šapić najavio da će pokrenuti inicijativu o protjerivanju Josipa Broza Tita iz Kuće cvijeća, u kojoj se nalazi vječno počivalište bivšeg doživotnog predsjednika SFRJ, uslijedile su burne reakcije u regionu.

Ovim povodom kontaktirali smo unuku Josipa Boza Tita i pozorišnu rediteljicu Aleksandru Sašu Broz.

– Političare, njihove izjave i ono što rade pratim isključivo u toku trajanja njihovih mandata. Predizborne kampanje ne pratim ni u svojoj zemlji a kamoli u Srbiji. Puno toga se prije izbora kaže i obeća što nema baš nikakvu poveznicu sa stvarnosti niti težinu, kazala je Saša Broz.

Prokomentarisala je i izjavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je poručila da, “ako svoje ideje zadojene mržnjom gradonačelnik Beograda realizuje, u što čisto sumnjam, nek se zna da Sarajevo nikad nije bilo, nije i neće biti tijesno, naprotiv!”. Ovim je Karić izrazila spremnost Sarajeva da prihvati posmrtne ostate Josipa Broza Tita.

– Pročitala sam izjavu gradonačelnice Karić i ja joj se zahvaljujem. Nadam se da će biti prilike da se i osobno upoznamo. Sarajevo i BiH će zauvijek biti u srcu obitelji Broz, poruka je Saše Broz, unuke Josipa Broza Tita, kćerke Titovog mlađeg sina Miše.

Također, Broz je iskoristila priliku da građanima Sarajeva čestita 6. april, Dan grada Sarajeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button