Vijesti

Konaković kritikovao RS zbog “plate na ruke”, Košarac mu odgovorio: Ako se Bakir malo naljuti, Trojke neće biti ni u platama, ni u robnoj razmjeni

Ministrar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kritikovao je na Facebooku odluku vlasti u RS da ozakone primanje “plate na ruke”. Uslijedio je odgovor ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.
Konaković je napisao kako je “upozoravao vlasti u bh. entitetu RS da vode sebe i ljude koji žive u tom dijelu BiH u izolaciju”.

“Došli su u fazu da zakonima odobravaju “platu na ruke”. Naredna faza je novi član koji propisuje “dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate”.
Sve dok svijetom hara digitalizacija”, naveo je Konaković.

Košarac se oglasio danas na Instagramu.

“Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u RS. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju… Da budemo načisto, Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku RS za imenovanje u SM BiH. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, ni Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama, ni u robnoj razmjeni. Trojka je konstanta

isključivo u računici dijela međunarodne zajednice. No, RSnema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je RS uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama sa Trojkom”, napisao je Košarac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button