Vijesti

Dodikova eksplozija fašizma: S Bošnjacima ne želi dijeliti ni zrak

Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid”.

“Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici”, poručio je politički lider bosanskih Srba Milorad Dodik.

Dok boravi u Rusiji, predsjednik SNSD-a i entiteta Rs piše postove na društvenim mrežama.

“Guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje je BiH ka mirnom razlazu.

Gnusna je laž da će rezolucija da pospješi pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava.

Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo”, zaprijetio je Milorad Dodik.

On se pohvalio da je danas u Sankt Peterburgu razgovarao sa sekretarom Vijeća za sigurnosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom.

“Želimo da Rusija ostane aktivna u onome što se zove Dejtonski sporazum. Za Rusku Federaciju Christian Schmidt je nelegalan, što je za Srpsku veoma važno”, napisao je Dodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button