Vijesti

BURNO U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Krivične prijave Konakoviću i Lagumdžiji

Kabinet člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića uputio je pismo organima i državama članicama Ujedinjenih nacija povodom najavljene rezolucije o Srebrenici koju je predložio ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija.

Stalna misija BiH pri UN ignorisala je pismo koje je prethodno poslala član Predsjedništva Željka Cvijanović povodom rezolucije o Srebrenici i nije ga proslijedila organima UN i misijama država članica, za razliku od pisma Bećirovića koje je uredno proslijeđeno.

Ako se ove informacije ispostave kao tačne i ukoliko i pismo Cvijanovićke ne bude u najhitnijem roku proslijeđeno na zadate adrese, iz Kabineta Cvijanovićke rečeno je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića i ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije.

Ministar Konaković prethodno je rekao da MVP šalje u proceduru zvanične stavove Predsjedništva BiH, a ne šalje pojedinačne akte i dopise bilo kojeg člana Predsjedništva BiH.

Kabinet Željke Cvijanović poslao je pismo i direktno organima UN i misijama država članica.

– Međutim, to ne znači da će diskriminacija, zloupotrebe, neustavno i nezakonito djelovanje MIP- a i Stalne misije Bosne i Hercegovine pri UN proći bez posljednjica – poručili su iz Kabineta Cvijanovićke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button