Vijesti

Sanja Vulić i dalje ‘istražuje’: Ko je naložio uklanjanje drveća oko Suda BiH i ugrozio Dodika!?

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH ne odustaje u nastojanjima da dokaže sulude navode o mogućem atentatu na Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

Mogućnost atentata vidi u činjenici da je drveće oko zgrada Suda BiH uklonjeno(!?) te se dana u potragu za nalogodavcima za čišćenje prostora oko zgrade Suda BiH.

Vulić je tako zatražila je od v.d. predsjednika Suda BiH Minke Kreho odgovor na pitanje: “Ko je naredio sječu drveća ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH i to u februaru?”.
I odgovor je dostavljen, a Kreho navodi da je nalog za uklanjanje drveća dala Služba za zajedničke poslove institucija BiH još polovinom 2023. godine, kada je izdat nalog nadležnom kantonalnom preduzeću ‘Park’ da ukloni stabla oštećena u vremenskim neprilikama”.
No, Vulić tvrdi da iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH dobili su zvaničnu informaciju da nisu tražili uklanjanje drveća ispred pravosudnih institucija, niti je prostor izvan kruga pravosudnih institucija nadležnost Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Ova priča, dakle, ostaje otvorena i čini se bit će delegirana i na sjednici Predstavničkog doma PSBIH 2. aprila, jer će Vulić zasigurno tražiti dodatna pojašnjenja na odgovor Suda BiH.

Inače iz Službi su također informirali Vulić da su pravosudne institucije u aprilu 2023. godine tražile uklanjanje stabala u krugu institucija jer je tokom nevremena došlo do oštećenja vozila.

Također, navode da su sklopili ugovor sa preduzećem Park o hortikulturalnom uređenju ali isključivo unutar pravosudnog kompleksa, nikako izvan njega, tačnije nikako iza ograde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button