Vijesti

Rođen u srcu Bosne i Hercegovine, igrao za Hrvatsku, a sada poručuje: “Nadam se da će Ukrajina pobijediti”

Hrvatski nogometni stručnjak Mladen Bartulović je podijelio svoja očekivanja od utakmice baraža za odlazak na Euro između BiH.
Bartulović je rođen u Kaknju, a u razgovoru za ukrajinske medije je istakao da je Ukrajina favorit u zeničkom okršaju.

“Radujem se veoma teškoj utakmici jer to je utakmica doigravanja za prolaz u finale play offa. To su dvije reprezentacije na dobrom nivou, ali mislim da je Ukrajina favorit. U Zenici će biti dobra atmosfera, navijači će podržati reprezentaciju uprkos problemima koje imaju u posljednje vrijeme, ali Ukrajinci bi trebali proći dalje”, rekao je Bartulović te dodao

Da, Bosna i Hercegovina je mala zemlja, ali je više puta dokazala da tamo ima dobrih nogometaša. Džeko i Pjanić mogu odlučiti utakmicu, a ima i mnogo dobrih igrača koji mogu iznenaditi svakoga. Bosanci su igrali i na Svjetskom prvenstvu svojevremeno, a gledajući kroz historiju, tamo uvijek ima dobrih igrača”.

Za kraj je prognozirao rezultat sutrašnje utakmice istakavši da će Ukrajinci slaviti rezultatom 2:1.

“Nadam se da će Ukrajina u ovoj utakmici pobijediti Bosnu i Hercegovinu, prognoziram rezultat 2:1 za Ukrajinu i prolaz dalje”, završio je Bartulović.

Ovaj 37-godišnjak je bio mladi i seniorski reprezentativac Hrvatske. Karijeru je počeo u splitskom Hajduku, a od 2006. pa do kraja karijere je igrao u Ukrajini. Sada je trener Zorije iz Luhanska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button