Svijet

REUF BAJROVIĆ IMA TEORIJU: “Dodik traži da mu se odgodi ročište, Sud odbija, a za dva sata se hapsi predsjednik Suda BiH…”

Numanović je kazao da je bilo spektakularnih slučajeva ove godine

 

Ove sedmice su uhapšeni predsjednik Suda Bosne i Hercegovine Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić. O tome su govorili Jahja Muhasilović, profesor međunarodnih odnosa i geopolitike na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, Sead Numanović, urednik portala Politički.ba i Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV.

– Dodik traži da mu se odgodi ročište, Sud odbija, a za dva sata se hapsi predsjednik Suda BiH. Koliko morate biti slijepi da ne vidite vezu između ta dva poteza. Ne ulazim u to šta je. Kako je moguće da je Kajganić koji je blizak SNSD-u da izda naredbu da se hapsi predsjednik Suda BiH u ugostiteljskom objektu. Pokazuju silu – rekao je Bajrović.

Numanović je kazao da je bilo spektakularnih slučajeva ove godine.

– Direktor OSA-e nije znao da će predsjednik Suda BiH biti uhapšen? Ono što ja znam je da je bio iznenađen. Meni nije logično da se predsjednik Suda hapsi u tom trenutku. Glavni tužilac kaže da je samo OSA znala detalje – rekao je Numanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button