Vijesti

TADIĆ UPOZORIO GRAĐANE FEDERACIJE: “Okanite se stranaca, oni će otići a Srbi će trajno ostati!”

“Republika Srpska i Srbi, za razliku od svih aktuelnih stranaca, ostaju ovdje kao trajni faktor”, naglasio je Tadić.

Savjetnik predsjednika RS-a svima u FBiH poručio da su i oni i njihovi preci već previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganje stranom faktoru, kao i da od toga nikakve sreće nikada nisu imali, te ih pozvao da se uzdrže od ponavljanja takve greške.

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je da politički proces protiv predsjednika RS i direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja inspiratora i nalogodavaca tog procesa, a to je ustoličenje njemačkog državljanina Christiana Schmidta na poziciju visokog predstavnika za BiH.

Kako koji dan prolazi, sve jasnije je da napad na ustavni poredak BiH i Republike Srpske putem političkog procesa protiv Dodika i Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja inspiratora i nalogodavaca tog procesa koji žele uklanjanje svih prepreka u Republici koje se protive ustoličenju Schmidta”, rekao je Tadić.

On je ukazao da inspiratori i nalogodavaci tog procesa uporno pokušavaju da dodatnim prijavama radikalizuju krizu kako bi stvorili haos.

“Taj haos bi prikrio njihove tragove i načinio sukobe i štetu zbog koje se ne bismo imali kada baviti njihovom ulogom i privoditi ih pravdi, nego bismo se morali ‘o svom jadu zabaviti'”, istakao je Tadić.

On je podsjetio ljude iz FBiH da su i oni i njihovi preci već previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganje stranom faktoru, kao i da od toga nikakve sreće nikada nisu imali, te ih pozvao da se uzdrže od ponavljanja takve greške.

“Republika Srpska i Srbi, za razliku od svih aktuelnih stranaca, ostaju ovdje kao trajni faktor”, naglasio je Tadić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button