Uncategorized

„PITAJ ČOVIĆA, ON VUČE KONCE…“: Društvene mreže gore nakon što je Benjamina Karić otkrila sadržaj paketa koji joj je poslao Kabiri, oglasio se i Alešević…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila kako joj je kontroverzni izraelski poduzetnik Amir Gross Kabiri poslao paket, a ona sve skupa ponovno prijavila policiji.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, kontroverzni izraelski poduzetnik Amir Gross Kabiri, inače blizak lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću, je na adresu Vijećnice u Sarajevu poslao paket naslovljen na gradonačelnicu Benjaminu Karić.

Na adresu Vijećnice danas je stigao paket Amira Gross Kabirija naslovljen na mene lično koji podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje. Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila“, poručila je Karić u objavi na društvenim mrežama.

Dodala je da vjeruje u pravnu državu i da je pokušaji zastrašivanja neće uplašiti.

“Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama”.

Kako se vidi na fotografijama, u pošiljci se nalaze šal i zastava Izraela i papir sa porukom: “7. oktobar, nećemo zaboraviti niti oprostiti”.

(SB)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button