Vijesti

BORENOVIĆ IZNERVIRAO DODIKA: “Jedino što može je da priča po sarajevskim televizijama o meni…”

Kazao je da jedino što Borenović može je da “priča po sarajevskim televizijama o meni jer ništa pametno ni o PDP-u ni o sebi ne može ni reći”.

Priča opozicije koja bi Republiku Srpsku/BiH uvela u EU samo da je “trojka” izabrala njih, a ne Dodika, spada u domen naučne fantastike, napisao je predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik u reakciji na sinoćnje izjave predsjednika PDP-a Branislava Borenovioća u programu televizije Hayat.

Može li neko zamisliti Borenovića da preuzme odgovornost i da se odrekne ličnog komoditeta zbog Republike Srpske ili da se kandiduje za neku od najodgovornijih pozicija i da brani interes srpskog naroda, da pokaže odgovornost kao predsjednik stranke?

Naravno da ne može. Zna i on sam šta narod misli o njemu, zato i prepušta drugima, jer realno ne treba puno da bude bolji od Borenovića. Sad je u problemu, nema više kome ni prepustiti, pa se prepustio svojoj svakidašnjoj jadikovki o Miloradu Dodiku koji je navodno problem”, poručio je Dodik.

Kazao je da jedino što Borenović može je da “priča po sarajevskim televizijama o meni jer ništa pametno ni o PDP-u ni o sebi ne može ni reći”.

To licemjerstvo da jedan dan podnose inicijative da se osudi formiranje vlasti s predstavnicima iz Federacije, a da drugi dan poruči da bi Srpska sad bila u EU samo da je PDP sa “trojkom”, svojstvena je i priliči samo takvim karikaturama poput Branislava Borenovića”, kazao je Dodik.

Podsjećamo, Borenović je sinoć kazao da ne može zamisliti Dodika u Evropskoj uniji, niti se on uklapa u mehanizam EU.

“U Briselu me Dodik vrijeđao pred svima zato što nije mogao da shvati da ima neko ko neće sa njim staviti potpis na nešto što je lažno, čime bi pokušali prevariti EK. Rezolucijom o EU u Parlamentu BiH se ništa ne bi postiglo i ona ništa ne znači. Evropski put je jedini put koji nam treba, put pravde i uspjeha, put koji će sačuvati državu i društvo, gdje će ljudi imati evropske plate i penzije i zato sam rekao da nema pozicije i opozicije. Rekao sam kolegama iz Trojke da imaju ljude koji sjede u vlasti, koji su deklarativno za Evropsku uniju, ali rade sve da to ne budemo. Možete li zamisliti Dodika u EU? Čovjek se ne uklapa u mehanizam EU, zamislite i neke ljude iz HDZ-a. Trojka je izabrala Dodika za partnera, oni su mu dali četvrtog delegata kojeg nisu dobili na izborima. Licemjerno je što vladajuća koalicija poziva da se pomogne evropski put. Ja pitam zašto ne pozivaju opoziciju kada imenuju direktore, ministre, zašto nas ne pitaju kada kupuju zgradu od Dodikovog kuma”, kazao je Borenović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button