SvijetVijesti

Nikšić: Počinju smjene u javnim preduzećima

“Kad smo preuzeli vlast rekli su da smo došli samo sa bismo zaposjeli pozicije. Kad smo pokazali da nam je puno važnije bilo da usvojimo set energetskih zakona onda su nam rekli da nikoga ne smjenjujemo, da smo nešto dogovorili. Nismo ništa dogovorili. Imenovana je nova Uprava EP BiH, uvjeren sam da ćemo na narednoj sjednici imati možda pola dnevnog reda koji se odnosi na razrješenja postojećih i imenovanja novih kadrova”, napisao je federalni premijer Nermin Nikšić (SDP).

U objavi na svom Faceboku on dalje piše:

“Ima naravno kompanija koje ostvaraju i dobre rezultate, nažalost u tim kompanijama ljudi nisu prepoznali potrebu da stave svoj mandat na raspolaganje Vladi, ali to je bilo njihovo opredjeljenje. Mi ćemo u ovom periodu koji je pred nama sigurno nastojati da u kompanije dovedemo uprave koje su spremene da provode politiku ove Vlade FBiH.

Čak smatram da to treba postaviti kao pravilo. Jednostavno kad odlazi jedna administracija treba da se povuku i svi oni koji su tu Vladu pratili, to jeste da stave mandat na raspolaganje. Možda neki i ostanu”, stav je Nikšića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button