SvijetVijesti

NENAD KECMANOVIĆ: “Dodik je postao jedan od nekoliko lidera otpora neokolonijalizmu. Rusija će na delti Dunava promijeniti poziciju srpskih zemalja”

Velikosrpski ideolog Nenad Kecmanović ocijenio je da nema sumnje da kreatori podizanja optužnice protiv predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika atakom na njega udaraju na Srpsku.

Kecmanović objašnjava da se to ne ogleda samo u simboličkom smislu zbog činjenice da je Dodik predsjednik RS, nego i zato što oni koji stoje iza optužnice dobro znaju da bi njegovim uklanjanjem sa političke scene „kolektivni Zapad polomio zube kolektivnom Srbinu“.

“Dodik je postao jedan od nekoliko lidera otpora neokolonijalizmu. Ne kao najjači, ali jeste kao prvoborac tog otpora i time je RS učinio većem i jačom nego što jeste”, rekao je Kecmanović za Srnu.

On je istakao da ne treba sumnjati u to da će Dodik i ovoga puta bez kompleksa inferiornosti uzvratiti još žešće, ali da je u ovom slučaju podrška naroda ključna, jer sve dok protektorat vidi da je većina aktivna i da opozicija reaguje patriotski, neće stati, ali hoće zastati.

“Prošlogodišnja ubjedljiva pobjeda na izborima nije dovoljna i treba je neprestano potvrđivati i ojačavati masovnim skupovima podrške ne samo u Banja Luci nego i širom RS i srpskog svijeta, istupima političara, umjetnika, novinara i intelektualaca”, naveo je Kecmanović.

Komentarišući obrazloženje da je optužnica podignuta zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika, Kecmanović je ukazao da već duže vrijeme više ne postoji visoki predstavnik UN u BiH.

Dosljedno tome, kaže Kecmanović, ne mogu da postoje ni odluke visokog predstavnika, i onda se, na posljetku, nema šta ni poštovati, niti nepoštovati.

“Optužba za nepoštovanje nečeg što ne postoji, a što je odlučio neki fantomski visoki predstavnik, predstavlja politički teatar apsurda u režiji ambasadora SAD Michaela Murphyja sa Christianom Schmidtom u glavnoj ulozi”, ocijenio je Kecmanović.

Prema njegovom mišljenju, nije dobro što se u svakodnevnoj upotrebi skraćuje to zvanje pa se pominje samo “visoki predstavnik“, a ispušta ono “UN za BiH”, jer puni naziv upućuje na to ko ga bira i kome dva puta godišnje podnosi račun o svome radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button