SvijetVijesti

Hoće li trojka preživjeti slučaj Mandić: Ko je upleo prste u cijelu priču?

Općinsko vijeće Centar u četvrtak je donijelo konačnu odluku o opozivu načelnika Srđana Mandića. Njegov opoziv mogao bi imati refleksije na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. Razlog za to je veoma jednostavan, izglasavanjem Mandićevog opoziva koalicija trojke u ovoj sarajevskoj općini je praktično pukla, a ista koalicija djeluje i na federalnom, odnosno državnom nivou.

PREISPITIVANJA ĆE BITI
Edin Forto, predsjednik Naše stranke, nakon izglasavanja Mandićevog opoziva nije krio razočarenje.

– Pored ovakvih partnera ne trebaju nam neprijatelji, rekao je on i time jasno stavio do znanja da je cijela koalicija u opasnosti.

Elmedin Konaković, lider NiP-a čiji su “odmetnuti” članovi u općini Centar izglasali Mandićev opoziv, vjeruje da će koalicija trojke opstati.

– Nisam bio za opoziv, vijećnici jesu, ostali su kompaktni. Trojka nije ugrožena, u Viber grupi Forto, Nikšić i ja nabrzinu smo razmijenili neke informacije i mislim da bismo kao ozbiljni ljudi trebali sačuvati i stabilizirati odnose te možda iz ovoga izaći jači, s jasnim pokazateljima da trebamo svako unutar svoje stranke još jednom pretresti sve, pa i odnose unutar same koalicije kako nekoliko pojedinaca ne bi poremetilo ono što smo gradili četiri-pet godina i što je dalo ozbiljne rezultate, pogotovo u Kantonu Sarajevo, rekao je Konaković u izjavi za FTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button