NajnovijeSvijetVijesti

Dodikovi ljudi opasnih namjera: Nešić više ni dana ne može ostati ministar sigurnosti države čije postojanje negira!

Još u subotu 12. avgusta ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić potvrdio je za nekoliko medija da će podržati inicijativu ministra Sevlida Hurtića da se proglasi Dan žalosti na području BiH zbog tragedije u Gradačcu. Nešić je čak izrazio i čuđenje zašto nije odmah zatražena vanredna sjednica Vijeća ministara BiH.

No, da se politika dobro uplela i kada je riječ o ovakvim tragedijama jasno je danas demonstrirao upravo Nešić. Na današnjoj vanrednoj sjednici ni on ni Staša Košarac nisu se izjasnili o Danu žalosti pa odluka nije ni usvojena. Samo nekoliko minuta prije osvanula je vijest u medijima da je Vlada Rs proglasila Dan žalosti u Rs-u, te da poziva Vladu FBiH da uradi isto!

A šta se s Nešićem dogodilo od subote do danas? Stvar je vrlo jednostavna. Dogodila se homogenizacija srpskih kadrova baš kako je to u subotu najavio Milorad Dodik. Nije tada Dodik, a mogao je da je uopšte postojala ideja o proglašenju dana žalosti u Rs-u, svoje obraćanje započeti upravo osvrtom na tragediju u Gradačcu.

Ova pakosna ideja smišljena je upravo nakon tog obraćanja, a kako bi po ko zna koji put pokazali da „država BiH ne postoji“.

S obzirom da je Nešić vrlo otvoreno slagao javnost, te nije podržao odluku o Danu žalosti u BiH, on više ne može biti ministar sigurnosti BiH. Lažov poput Nešića nijednom građaninu BiH ne može ulijevati sigurnost. Ako već koalicioni partneri nisu zatražili smjenu Nešića kada je sa dokumenta koji je trebao potpisati tražio da se izbaci riječ genocid što je na kraju i urađeno, onda je sada krajnje vrijeme da se Nešić skloni iz Vijeća ministara BiH.

Čovjek koji je podržao studentice koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića, koji u institucijama BiH diže tri prsta, koji je i sam negator genocida i veliča ratne zločince, više ni dana ne smije provesti na budžetu BiH. Čovjek takvih namjera opasnost je po sigurnost BiH, a stranke trojke ukoliko ne zatraže njegovu smjenu, (p)ostat će njegovi saučesnici.

Pljusku koju su danas kadrovi Milorada Dodika udarili u obraz trojke, ako ga još iko od njih ima, nažalost osjetili smo svi mi. Homogenizirani i ujedinjeni u ideji ‘nemoguće BiH’ čine sve da je omrznu građanima BiH. A ako je i ne omrznu onda barem da otjeraju i ono još malo mladih i časnih što je ostalo u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button