SvijetVijesti

Dodik danas u Mađarskoj s Orbanom i Erdoganom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku upoznati premijera Mađarske Viktora Orbana sa aktuelnom političkom situacijom i načinu na koji Nijemci djeluju u BiH.

– Postavili su čovjeka koji nije imenovan i kojeg muslimani prihvataju kao nekog ko bi trebalo da bude “uže za zatezanje oko vrata Srbima”. Kreirali su takvo stanje, vjerujući da mogu da riješe situaciju na taj način, da ne smijete ružno da pogledate Šmita ili pomislite i iskažete nešto protivno njegovim stavovima, jer ako to uradite idete u zatvor najmanje šest mjeseci do pet godina – istakao je Dodik u izjavi novinarima u Sentandreji.

Dodik je rekao da je pozcija Republike Srpske ispravna i da se iz RS može čuti isključivo istina, a istina je da BiH nema viskog predstavnika jer nije imenovan u skladu sa potrebnim procedurama, prenose Vijesti.

– Ako nema viskog predstavnika, nema ni OHR-a i ovo što sada gledamo je potpuna spekulacija, izmišljeno i nametnuto – istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da Orbana interesuje situacija u BiH jer “smatra da smo dobri susjedi i da treba da brinemo jedni o drugima”.

Dodik i Cvijanovićeva sutra će se sastati sa Orbanom, a potom i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Predviđen je i sastanak s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button